DİŞ TEDAVİLERİ

Porselen Kaplamalar

Porselen kaplamalar, kırık veya çatlak dişler, çürümüş dişler, kırılmış dolgular, büyük dolgular ve kanal tedavisi yapılmış dişler için mükemmel bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Metal destekli porselen kaplamalar, bir köprü olarak tek bir dişi değiştirmek için kullanılabilir. Metal, son derece dayanıklı olan diş yapısının alt yapısını sağlar, ancak düşük ışık geçirgenliğine sahiptir. Bu kaplamalar genellikle en sağlam ve dayanıklı olanlar olup, çiğneme sırasında en yüksek basınca maruz kalan arka dişlerde (molarlar) kullanılır. Metal destekli porselen kaplamalar genellikle implantlarla birlikte kullanılır. Ancak, metal destekli porselen kaplamalar, ışığı etkili bir şekilde iletemedikleri için genellikle ön dişler için kullanılmaz. Hastalarımız için yeni bir gülüş tasarlarken, zirkonyum ve “E-Max” gibi daha yüksek ışık geçirgenliğine ve daha doğal bir görünüme sahip porselen kaplamaları öneriyoruz. Kliniğimizde bulunan diş laboratuvarındaki dental teknolojiler, bize kaplamaları tacın metal alaşımlı alt yapısının üzerine yüksek kalitede oluşturma imkanı sunar. Bunun için metalin üzerine ince bir püskürtme yapılır ve ardından yüksek sıcaklıkta fırınlanır. Sonuç, hastanın doğal dişleriyle uyumlu çok dayanıklı bir kaplama olur.

Zirkonyum Kaplamaları

Zirkonyum, metalin dayanıklılığını porselenin estetik ve diş benzeri çekiciliğiyle birleştiren yeni malzemelerden biri olan beyaz bir seramik sırla kaplanmış bir maddedir. Zirkonyum kaplamaları, performanslarını daha da iyileştirmek için sürekli olarak geliştirilmektedir. Ayrıca, zirkonyum biyolojik uyumludur – vücudunuzda herhangi bir olumsuz reaksiyona neden olmaz. Zirkonyum, gölgelemeyi gizlemesi nedeniyle koyu renkli dişlere sahip olanların kaplamaları için önerilir. Zirkonyum kaplamalar, ışığın malzemenin içinden geçmesine olanak sağladığı için, eski metal kaplamalara göre daha estetik bir görünüm sunar. Ayrıca, zirkonyum kaplamalar hastanın diş eti hattıyla çok iyi uyum sağlar. Metal bazlı kaplamalara kıyasla, diş etlerinde hastalık veya alerjik sorunlara neden olmazlar. Zirkonyum bazlı porselenlerde, metal yerine bir çerçeve olarak zirkonyum (beyaz renkli bir alaşım) kullanılır. Zirkonyum bazlı porselenler, ön dişler için hem doğal hem de estetiktir, azı dişleri için yeterince dayanıklıdırlar.

Porselen Lamine Veneerler

Porselen lamine veneerler, estetik açıdan sorunlu dişlere uygulanan ve gerektiğinde hiçbir aşındırma yapmadan veya 0,3-0,7 mm aşındırma uygulanarak kullanılan porselen yapraklardır. Porselen Lamine Veneerler genellikle hangi durumlarda kullanılır? Renklenmiş veya lekeli dişlere, , hafif şekilde hizalanmamış dişlere, ön dişler arasındaki küçük boşluklara, şekil bozukluğuna, diş uzatmaya ve dişlerde kalsiyum kaybına bağlı lekelere uygulanabilirler. Bu, özel olarak hazırlanmış bir porselen kabuğun, dişin ön yüzeyine kalıcı olarak yapıştırılmasıyla gerçekleştirilen estetik bir tedavidir. İnce yapısı ve yüksek ışık geçirgenliği sayesinde, hastalara güç, dayanıklılık ve renk stabilitesi ile mükemmel bir estetik görünüm sunarlar. Porselen lamine veneerler ayrıca porselen yapraklar olarak da bilinir ve estetik açıdan sorunlu dişlere uygulanır.

.

Emax Kaplamaları

Emax kaplamaları, lityum disilikat malzemeden yapılan özel bir tür taçtır. Aynı zamanda, bu kaplamalar bu malzemenin tek bir bloğundan yapıldığı için yüksek dayanıklılığa sahiptir. Lityum disilikat, restoratif bir taç malzemesi olarak üstün dayanıklılığı ve estetik görünümü ile bilinir. E-max kaplamaları hafif geçirgen oldukları için diş renginize en yakın şekilde eşleşirler. Bu özellik, özellikle ön dişlerde taç restorasyonunda popüler bir seçim haline getirmiştir. Işık geçirgenliği özelliklerinden dolayı, ‘E-max’ kaplamaları zengin bir derinliğe ve canlılığa sahip olup, mevcut doğal dişlerinizle mükemmel bir şekilde uyum sağlar. ‘E-max’ kaplamaları, bakteri ve plak birikimine izin vermeyen yüksek parlak bir yüzeye sahiptir. ‘E-max’ kaplamaları, diş eti sağlığını koruyarak hastanın diş etleriyle mükemmel bir uyum sağlamak üzere tasarlanmıştır. Hastanın estetik bir ‘gülüş tasarımı’ oluşturulurken, ‘E-max’ kaplamalarının üretiminde uzman diş hekimlerinin dikkatli hazırlığı gereklidir. ‘E-max’ kaplamaları, zirkonyum kaplamalardan daha yüksek ışık geçirgenliğine sahiptir, ancak zirkonyum kaplamalar ‘E-Max’ kaplamalardan biraz daha dayanıklıdır. Estetik açıdan en hoş seçeneklerden biridir, üzerine porselen tabaka uygulanarak inanılmaz bir geçirgenlik yaratılabilir. Takıldığında, ‘E-Max’ kaplamaları hastanın doğal dişleriyle tamamen ayırt edilemez hale gelir.

DENTAL KÖPRÜ

Dental bir köprü, bir veya daha fazla dişin eksik olduğu durumlarda, sağlıklı dişler arasındaki boşluğu doldurmak için kullanılır. Çoğu durumda, köprünün arasında bulunduğu boşluğun her iki tarafındaki sağlıklı dişlere birer dental kaplama yerleştirilir. Bu dişlere çekirdek dişler veya abutment dişler denir. Köprü, esas olarak bir yanıltıcı diş olan pontik oluşturur. Pontikler, doğal dişlerinizle estetik olarak uyum sağlaması için porselenden yapılabilmektedir. Ayrıca, çene işlevini iyileştirebilir ve çiğneme ve konuşma konusunda yardımcı olabilir. Doğru şekilde yerleştirilen dental köprüler, iyi ağız bakımı ve düzenli diş temizlikleri ile birkaç yıl sürebilir.

DENTAL İMPLANTLAR

Çoğu durumda, diş çekimi sonrası taze çekim yuvasına hemen yerleştirilen acil implantlar kullanıyoruz. Dental implant, titanyumdan yapılmış, çene kemiğine tutunarak gerçek diş kökünü başarıyla taklit eden bir vida sistemi benzeri bir yapıdır. Boşluklara bir implant yerleştirerek kaybın hiç olmamış gibi başarılı sonuçlar elde edilebilir. Dental implant uygulamalarının başarısı, uzun süreli ve geniş kapsamlı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Implant uygulanacak alanlarda yeterli kemik yapısına sahip olan tek veya birden fazla diş kaybı yaşamış hastalara kolaylıkla uygulanabilir. Bir dişin çekilmesi gerektiği durumlarda, implant aynı seansta yerleştirilebilir. Büyük bir avantaj, bir dişin komşu dişlere herhangi bir işlem yapmadan değiştirilebilmesidir. Ancak, kişinin genel sağlık durumu da uygun olmalıdır. Sistemik bir rahatsızlık durumunda, gerekli önlemleri alarak ve ilgili doktorlarıyla danışarak başarıyla bir implant uygulanabilir.

ALL ON 4

“All on 4” sistemi, sadece dört implant üzerine tam işlevsel diş protezlerinin yerleştirildiği tam bir diş sırasıdır. Bu yaşamı değiştiren işlem, üst ve/veya alt çeneniz için protezlerin yerine kalıcı ve güvenli bir çözüm sunar ve ömür boyu dayanabilir. Dentürlerle yaşamak yerine birçok insan “all-on-four” sistemini tercih eder. Her çene için 4 implant üzerinde bir protez tasarlanır ve protez implantlar vidalarla birbirine bağlanır. Hastanın mevcut kemik yapısı ve diğer faktörler nedeniyle bazen 4 implanttan daha fazla implant yerleştirilmesi gerekebilir. Bu tip durumlarda, daha fazla implantın gerektiği durumlar genellikle All-on-Six tekniği olarak bilinen 6 implantın yerleştirilmesiyle çözülebilir. Bir dişin çekilmesi gerektiği durumlarda, implant aynı seansta yerleştirilebilir.

ALL ON 6

All-on-Six diş implantları tekniği, sadece altı implant üzerine tam işlevsel diş protezlerinin yerleştirildiği tam bir diş sırasıdır. Bu yaşamı değiştiren işlem, üst ve/veya alt çeneniz için protezlerin yerine kalıcı ve güvenli bir çözüm sunar ve ömür boyu dayanabilir. Sabit köprü implantlara kalıcı olarak vidalanır. Alt veya üst çenenin, altı diş implantı tarafından desteklenen bir köprü ile değiştirilmesi mümkündür. İMPLANTLARLA TAM REHABİLİTASYON hangi durumlarda uygundur? Tam diş kaybı durumunda (üst ve/veya alt çene). Kalan dişlerin kötü durumları nedeniyle korunamadıkları ve çekilmeleri gerektiği durumlarda, implant yerleştirme ile birleştirilebilir.

KÖK KANAL TEDAVİSİ

Kök Kanal Tedavisi (endodonti), bir dişin kaybedilmesini önlemek için kökü tedavi etmek için kullanılan bir diş tedavi yöntemidir. Kök kanal tedavisi ağrılı bir işlem değildir. Kök kanal sistemi, dişin taç kısmından kökün sonuna kadar uzanan diş pulpasını içerir. İşlem – bir dişin taç kısmında küçük bir açılış yapılarak pulpa ulaşılır. Küçük dental aletler kullanılarak, dişin içindeki enfekte olmuş pulpa, bakteri, kan damarları ve dokular çıkarılır. Kanal, kapatılmadan önce bir dental malzeme ile doldurulur. Bir dişin birden fazla kök kanalı olabilir. Kök kanal tedavisi, diş röntgenleri gösterdiğinde pulpanın bakteriyel bir enfeksiyonla zarar gördüğü durumlarda gereklidir. Bakteriler tarafından enfekte edilirse, pulpa iltihaplanabilir ve bakterilerin çoğalmasına ve yayılmasına izin verebilir.

DİŞ BEYAZLATMA YA DA AĞARTMA

Bu işlem, “Hollywood gülüşü” olarak bilinmesine rağmen, öncelikle hastanın dişlerinin temizlenmesi ve kontrol edilmesini içerir. Hastanın diş etleri koruma altına alındıktan sonra diş beyazlatma jeli dişlere uygulanır. Son teknoloji kullanılarak ve diş hekiminizin doğru denetimi altında, jel uygulanır. Tabii ki, doğal diş rengi kişiden kişiye değişir. Sigara içme, aşırı çay, kahve ve asidik içecek tüketimi, yeterli diş hijyeni ve bakımına yeterli özen göstermeme dişlerin sararmasına veya lekelenmesine neden olabilir. Bazı durumlarda, anne karnındaki yapısal kusurlar, çocuklukta ve sürekli ilaç kullanımı da diş renginde değişikliklere neden olabilir. Beyazlatma işlemi, tüm bu durumlar için hızlı ve ekonomik bir çözüm sunar.

DİŞ TELLERİ

Diş telleri, ağız şeklinize uygun olarak şekillendirilen ve kaybedilmiş veya çekilmiş doğal dişleri yerine koymak için oluşturulan yapay dişler ve diş etleridir. Diş telleri tam veya kısmi olabilir, yani üst veya alt diş etindeki tüm dişleri veya eksik olan birkaç dişi yerine koyabilirler. Hangi tür diş tellerine ihtiyacınız olursa olsun, ağız yapınıza uyacak şekilde özel olarak tasarlanacak ve mevcut dişlerinizle görsel olarak uyumlu olacaktır. Diş hekimlerimiz, daha az randevuda gerçekleştirilebilen doğru uyumlu diş telleri sunarlar. Glidewell, daha iyi ve daha estetik sonuçlar için klinik ve üretim süreçlerini optimize etmek amacıyla CAD/CAM teknolojisini uygulamıştır. İlk izlenim, deneme ve son teslim olmak üzere mümkün olan en az klinik randevuda diş hekimlerimiz hastalara tam diş telleri sağlayabilir. Ek bir fayda, dijital tasarım dosyasının laboratuvarda beş yıl boyunca saklanmasıdır, bu da diş hekimlerine gelecekte ek protez talep etme olanağı sunar.

DİŞ ETİ ESTETİĞİ VE DOLGU

Diş tedavisi işlemidir ve dişeti çizgisinde cebler altında plak biriktiğinde gelişmiş dişeti hastalığına yönelik çözüm sağlar. Hastalıklı dişeti dokusunun çıkarılması, kök düzeltme ve ölçekleme işlemlerini daha kolay yapmamızı sağlar ve gelecekte daha ciddi diş sağlığı sorunlarının oluşmasını engeller. Bu tedavi, diş sağlığınız için dişeti dokusunun cerrahi olarak çıkarılması anlamına gelir, ancak kozmetik nedenlerle de fazla dişeti dokusunun çıkarılması için kullanılabilir. Örneğin gülüşünüzü düzenlemek ve gülüş çizginizi mükemmelleştirmek için. Diş sağlığı açısından gingivektomi için en uygun adaylar, antiseptik gargara, kök düzeltme/ölçekleme ve sadece antibiyotikler kullanarak tedavi edilemeyen ileri düzeyde dişeti hastalığı olan hastalardır.

ALIGNER ŞEFFAF PLAK

ALIGNER ŞEFFAF TEL, şu anda yetişkinler için en popüler ve başarılı diş tedavisi yöntemidir. ALIGNER ŞEFFAF TEL, bant, metal braket veya tel ihtiyacı olmadan çarpık veya kalabalık dişleri düzeltmeye yardımcı olarak özgüveninizi yeniden kazanmanıza yardımcı olur. Dünya çapında 90’dan fazla ülkede 4 milyondan fazla insan bu popüler yeni teknikten faydalanmıştır. İnvisalign teknolojisi, mükemmel gülümsemelerini keyifle yaşamalarını sağlamıştır. İnvisalign tekniği, şeffaf plaklardan (diş koruyucu gibi) oluşan bir dizi kullanır. İki haftada bir bu plakları değiştirerek çarpık ve kalabalık dişlerinizi düz bir çizgiye doğru hareket ettirirsiniz. Şeffaf plaklar çok rahat, güvenli ve kullanımı kolaydır. Yemek, içmek, diş ipi kullanmak ve diş fırçalamak gibi aktiviteler sırasında kolayca çıkarabilirsiniz. İnvisalign tedavisinin en büyük avantajı, plakların şeffaf olması ve neredeyse görünmez olmasıdır.

DİŞ ÇEKİMİ

Dişiniz hasar görmüş veya çürümüşse ve dolgu veya kuron ile onarılamıyorsa, diş hekiminiz son çare olarak dişi çıkarmaya karar verebilir. Diş çekimi bazen tek seçenek olabilir. Bir dişin çıkarılması için birçok neden vardır. Örneğin, eğer: 

• Şiddetli diş çürüğünüz varsa 

• Dişeti hastalığınız (periodontal hastalık) varsa 

• Tamir edilemeyen kırık bir dişiniz varsa 

• Dişlerinizin etrafında veya diş etlerinizde irin birikimi (apseler) varsa 

•Dişleriniz çenenizde yeterli alanı oluşturmayacak şekilde sıkışmışsa 

• Gömülü akıllı dişleriniz varsa diş hekiminiz genellikle diş çekimini diş hekimliği muayenehanesinde yapar. Ancak çekiminiz daha karmaşık ise bazen bir ağız cerrahı tarafından hastanede gerçekleştirilebilir. Genellikle aynı gün evinize dönebilirsiniz. Akıllı diş çekimi, ağzınızın arka tarafındaki bir veya daha fazla üçüncü azı dişinin (akıllı dişlerinizin) çıkarılması anlamına gelir. Bu bazen cerrahi bir işlem gerektirebilir.

DENTAL BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI

Botoks genellikle kırışıklıkları azaltmak için kullanılan bir yöntem olarak düşünülse de, diş hekimliğinde yüksek dudak hatları, yeni protezlere uyum sağlama, diş gıcırdatma ve gülüşü iyileştirme ve şekillendirme gibi birçok farklı kullanım alanı bulunmaktadır. Botoks ve dermal dolgular çene eklemi problemleri ve migren semptomlarını azaltmaya, ayrıca diş eti gülümsemelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Botoks ve diğer dermal dolgular benzerlik gösterse de, aralarındaki farkı bilmek önemlidir. 

Botoks ve Dermal Dolgu Tedavileri İçin Neden Bir Diş Hekimi Seçilmelidir? Diş hekimleri, ağız ve çene kasları konusundaki geniş eğitim ve bilgileri nedeniyle Botoks ile bu tür durumları tedavi etmede özellikle yeteneklidir. 

Diş Hekimliğinde Kullanımları: Dişsiz Hastalar: Hiç dişi olmayan vakalarda, dudak kasları zamanla gevşer ve yüzün dikey boyutunun azalması nedeniyle yeniden konumlanır. Bu durumlarda protezler her zaman uygun olmayabilir ve Botoks, yeni bir protez etrafındaki kasları rahatlatabilir ve geçiş sürecini daha başarılı hale getirebilir. 

Gülümseme Estetiği: Yüksek dudak hattı veya diş eti gülümsemesi olan hastalar, Botoks’u kullanarak dudak kaslarını rahatlatarak daha alçak ve estetik açıdan daha hoş bir gülüş hattı elde edebilirler. Bu popüler bir seçenektir çünkü işlem oldukça invaziv değildir ve daha hızlı bir tedavi şekli sunabilir. 

Çene Eklemi Ağrısı: Temporomandibular Eklem Bozukluğu ile başa çıkan hastalar da Botoks enjeksiyonlarından faydalanabilir. TMJ bozuklukları kasların aşırı aktivitesinden kaynaklanan şiddetli ağrılara neden olabilir . Geçmişte tedavi seçenekleri sınırlıydı.Günümüzde Botoks, bu kasları rahatlatabilir ve diş hekimleri hızlı ve etkili bir ağrı giderme sağlayabilir. 

Diş Gıcırdatma: Diş gıcırdatma (Bruxism) da Botoks tedavileri ile azaltılabilir. Bu enjeksiyonlar, bu kasların kasılma kuvvetini azaltarak gece koruma apareylerine yardımcı bir tedavi yöntemi olabilir. 

Dermal Dolgular: Diş hekimleri, yüksek dudak hatları, düzensiz dudaklar ve perioral bölgeyi daha estetik hale getirmek için dermal dolguları kullanır. Yüz daha genç görünür ve herhangi bir estetik diş hekimliği vakasına mükemmel bir tamamlayıcıdır.